Pub Quiz | The Royal Mint

Pub Quiz

Categories: Pub Quiz
 

Welcome to
The Queen's Head

TRM Pub Quiz – Round 7 (Thursday 14 May 2020)

Thanks for taking part in our Virtual Pub Quiz. Below are the answers to the questions, plus links you can click to find out more information. Let us know how you have done on Facebook! This week’s prize is a Dinosauria Collection 2020 50p Brilliant Uncirculated 3 Coin Series. To be in with a chance of winning, simply complete the entry form. Good luck!

Prize draw - Term's and Conditions

Continuity-dinosauria-continuity-silver.jpg

Note - the prize will be sent to the winner following the individual release of the 3rd coin in the set.

Round 1 – General Coin Knowledge

Question 1 - What or who is celebrated on the Great British Coin Hunt letter ‘N’ 10p?

Answer - The NHS

Discover more


Question 2 - As featured on a coin in the 2019 Tower of London Collection, which breed of bird resides at the Tower?

Answer - Ravens

Discover more


Question 3 - Celebrating 100 years of mystery, the life and work of which author has been commemorated on a £2 coin in our 2020 Annual Sets?

Answer - Agatha Christie

Discover more


Question 4 - Peter Rabbit has been celebrated on 5 commemorative 50p coins since 2016. What colour is his jacket?

Answer - Blue

Discover more


Question 5 - The one that everyone wants! What famous building in Kew Gardens features on the Kew Gardens 50p design?

Answer - The Great Pagoda / Chinese Pagoda

Discover more


Question 6 - Which British icon or pastime features on the Great British Coin Hunt letter ‘C’ 10p?

Answer - Cricket

Discover more


Question 7 - The 150th Anniversary of which medal was commemorated in our 50 Years of the 50p Military Set released in 2019?

Answer - The Victoria Cross

Discover more


Question 8 - Paddington™ is standing outside which Royal residence on the 2018 50p coin design?

Answer - Buckingham Palace

Discover more


Question 9 - Name 1 of the dinosaurs captured on the 3 coins in the 2020 Dinosauria Collection.

Answer - Megalosaurus, Iguanodon or Hylaeosaurus

Discover more


Question 10 - What astronomical object has been incorporated into the 2019 50p coin design celebrating the life and work of Professor Stephen Hawking?

Answer - A black hole

Discover more

 

 

Pub Quiz Prize draw

Enter your details to be in with a chance of winning a Dinosauria Collection 2020 50p Brilliant Uncirculated 3 Coin Series

Register for updates from The Royal Mint

The Royal Mint would like to keep you up to date with information about our competitions, products, services, offers and news that may interest you. Please check the box below, by doing so you are acknowledging that you are above the age of 16 and consent to being contacted.

For more information explaining how we use your information please see our Privacy Policy

Comments

Read more stories from The Royal Mint

back to top