Pub Quiz | The Royal Mint

Pub Quiz

Categories: Pub Quiz
 

Welcome to
The Queen's Head

TRM Pub Quiz – Round 6 (Thursday 7 May 2020)

Thanks for taking part in our Virtual Pub Quiz. Below are the answers to the questions, plus links you can click to find out more information. Let us know how you have done on Facebook! This week’s prize is one 75th Anniversary of VE Day 2020 UK £2 Brilliant Uncirculated Coin. To be in with a chance of winning, simply complete the entry form. Good luck!

Prize draw - Term's and Conditions

VEday.jpg

Round 1 – Anagrams

Question 1 - barri smithy

Answer - British Army

Discover more


Question 2 - acre misti

Answer - Armistice

Discover more


Question 3 - argo innit

Answer - Rationing

Discover more


Question 4 - fire pits

Answer - Spitfire

Discover more


Question 5 - alvy any or

Answer - Royal Navy

Discover more


Question 6 - cry vito

Answer - Victory

Discover more


Question 7 - been crammer

Answer - Remembrance

Discover more


Question 8 - forward twirls

Answer - First World War

Discover more


Question 9 - abba filet triton

Answer - Battle of Britain

Discover more


Question 10 - dis role

Answer - Soldier

Discover more

 

 


Round 2 – British Military History

 

Question 1 - Who designed the 2020 75th Anniversary of VE Day Coin?

Answer - Dominique Evans

Discover more


Question 2 - What are the code names of the 5 Normandy landing beaches – as featured on the 2019 75th Anniversary of D-Day Commemorative Coin?

Answer - Utah, Omaha, Gold, Juno and Sword

Discover more


Question 3 - Name 2 of the 4 aircraft featured on the RAF Centenary £2 coins

Answer - The Spitfire, The Vulcan, The Sea King and The Lightning II

Discover more


Question 4 - The 950th Anniversary of the Battle of Hastings was marked in 2016 with a commemorative 50p coin designed by John Bergdahl. In which year did the Battle take place?

Answer - 1066

Discover more


Question 5 - Who was Prime Minister on VE Day?

Answer - Winston Churchill

Discover more


Question 6 - In what year did we release the coin celebrating the 100th Anniversary of the first Remembrance Day?

Answer - 2019

Discover more


Question 7 - In 2006 we released a 50p coin commemorating the 150th Anniversary of an illustrious medal which is the highest award for gallantry in the face of the enemy. What is the medal called?

Answer - The Victoria Cross

Discover more


Question 8 - His Royal Highness The Duke of Edinburgh served in which of the armed forces?

Answer - The Royal Navy

Discover more


Question 9 - Within days of the outbreak of the First World War, the government asked the public to hand in a specific coin in exchange for treasury notes so that the metal from the coins could be used to pay off its international debt and finance the war effort. Which coin did they ask for?

Answer - The Sovereign

Discover more


Question 10 - Which monarch’s portrait featured on the obverse side of all First World War coinage?

Answer - George V

Discover more

 

 

Pub Quiz Prize draw

Enter your details to be in with a chance of winning a one 75th Anniversary of VE Day 2020 UK £2 Brilliant Uncirculated Coin

Register for updates from The Royal Mint

The Royal Mint would like to keep you up to date with information about our competitions, products, services, offers and news that may interest you. Please check the box below, by doing so you are acknowledging that you are above the age of 16 and consent to being contacted.

For more information explaining how we use your information please see our Privacy Policy

Comments

Read more stories from The Royal Mint

back to top